Vikarbygården – en oas i Dalarna

Finns det något mer somrigt än att vara i ett grönskande landskap med sjöutsikt och höra vacker sång strömma ut från ett rödmålat Dala-kapell? Eller allra helst, vara en del mitt i allt detta.Vikarbygården 1

Just så skönt och ljuvligt fick vi det när vi blev mottagna av värdparet Agneta och Gunnar Lillqvist- Bennstam som med den äran skötte värdskapet på Vikarbygården, den veckan vi var där och berättade om Lydias sånger och liv.

Sommarens tema för gården är: ”Vikarbygården – vägen till sinnesro”, och just därför hade vi valt sånger ur Lydias produktion som anknyter till den tanken. Det var inte svårt, väldigt många av hennes sånger handlar ju om att finna frid, få förlåtelse, trygghet och att komma hem, Bland .annat lyssnade vi till den sång som Lydias pappa Gustav Engvall bad att få höra bland det sista han önskade sig: ”Jesus, Jesus, Jesus, det namnet är allt för mig…” Den mjuka melodin och sköna harmoniseringen var just en sådan sång som stämmer till sinnesro.

Berättelsen om sången Tag mig Gud uttryckter också mycket av det förtröstansfulla sätt Lydia ville leva på och lära oss vara i Guds tjänst, men på ett vilsamt sätt som melodin understryker på ett fint sätt, liksom sången Helt för dig.

Naturligvis blev det också de förväntade strängmusiksångernas där publiken sjöng med och vi hade en fin kväll med välfylld kyrka, folk från bygden och gäster från campingen.

Kvällen avslutade med macka på Gården med härlig gemenskap.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Vikarbygården – en oas i Dalarna