Varmt och Ljust På Solgläntan i Skärstad

Sommarhemmet Solgläntan, ligger högt med stora fönster ut mot Vättern.

Sommarhemmet Solgläntan, ligger högt med härlig utsikt över bygden.

Björn värmer upp med den inspirerande utsikten från Solgläntans altan

Björn värmer upp med den inspirerande utsikten från Solgläntans altan

Solgläntan i Skärstad badade i sol och de stora fönstren med den bedårande utsikten måste täckas med solskydd denna varma sommardag, sommaren 2018. Det var också en varm och gemytlig atmosfär som mötte oss och publiken strömmade till i mycket god tid till vårt framträdande. Vissa tog en kaffekopp redan före, de flesta stannade dock efter programmet och njöt av gemenskapen vid kaffeborden då.

Det blev ett somrigt program, och många av Lydias sångtexter har ju bilder från naturen och visst känns det underbart att få sjunga: ”Hör, rymdens alla fåglar sjunga – god är vår Gud..” Den luftiga och rymliga miljön i det härliga sommarhemmet på bergssluttningen inbjöd verkligen till lovsång av Guds underbara natur.

Rose-Marie Claesson hälsade den stora publiken välkommen. Det var fullt i salen och några placerade sig utomhus i skuggan. Där fanns också högtalare så alla kunde höra bra. Rose-Marie mindes hur sången Flyttfåglarna följt henne genom livet ända från det att hon var ung på 60-talet.

Vi fick tillfälle att sjunga många av Lydias  kända sånger, men vi valde också att sjunga några av hennes ”nya” sånger som vi nyss spelat in. Bland annat blev det en berättelsesång om Nikodemus, som kom till Jesus om natten. Kom som du är till Jesus, var en annan  känslig och fin melodi med en tröstande och varm text. Härlig är himlen är ytterligare en lovsång till skapelsen och Gud.

Årens perspektiv är titeln på en samling av Lydias dikter och ur den läste Solveig på sitt finstämda sätt dikterna En ny dag, och Mitt hjärta.

Kvällen avslutades med sången Aftonbön och Rose-Marie gav en fin inbjudan till dem som ville ha vidare kontakt med församlingen.

Tack till Runa Martinsson, Rose-Marie Claesson, Ingemar Öblom plus alla ni andra som förberett och ordnat allt annat runt mötet så fint. TACK.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Varmt och Ljust På Solgläntan i Skärstad