Trivselträff i Moheda

Det var en strålande höstdag när vi kom från olika håll och samlades till det Småländska Moheda. På vägen dit såg vi de många flyttfågelsträcken som nu drar ner mot varmare trakter, när höstluften börjar nypa i skinnet på morgnarna och löven gulnar och förvarnar om en kallare tid. Det var en passande inramning till Lydias sång Flyttfåglarna, som just tagit den bilden med hopp om en varmare, skönare tid någon annan stans när avklädningens tid här gör sig gällande. Allt eftersom publiken strömmade in steg sorlet och när kl var 15 var det nästan fullsatt i kyrkan.

Violette Andersson tillsammans med systrarna Gunilla, Solveig och Synnöve

Violette Andersson tillsammans med systrarna Gunilla, Solveig och Synnöve

Det blev en omväxlandeTrivselstund med både kända och nya sånger för publiken. Många av Lydias sånger har inte spridits så mycket, trots att flera av dem håller en klass som väl kan jämföras med de mest kända strängmusiksångerna. Bland annat nämnde Gunilla om sin favorit i Lydia-repertoaren som är ”Den skönaste sången”, en sång som lever upp till sitt namn, säger Gunilla.  Det blev också en extra skjuts på allsången när vi sjöng Sibyllavisan, en bordsvisa som Lydia skrev till Lithellfabrikens 50-årsfest på melodin En farmareflicka. Det handlar om korven Sibylla som Daniel, Lydias man, var pappa till och som fortfarande säljs över hela landet. Namnet fick den efter den då oerhört populära prinsessan Sibylla i början av 30-talet. företaget är sen många år tillbaka inte i familjen men har fortfarande namnet Atria-Lithell.

Men det är absolut mest för sina innehållsrika andliga sånger som man minns Lydia. De många kommentarerna vid kaffestunden vittnade också om det. Många har känsliga minnen ihop med sångerna om Nåden, Staden ovan molnen och flera andra sånger. De skapar känsla och berör. Det är med ödmjuk tacksamhet vi vill vårda den skatt hon lämnat efter sig.

Alt text

Det var med förväntan publiken samlades och till slut var kyrkan nästan fullsatt.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Trivselträff i Moheda