Sommar

sommarhalsning 2

 

 

 

 

Sommar och sol, sommar och sol  blir det i himlen varenda dag

Sommar och sol, sommar och sol  varenda dag!

Denna lilla förhoppningsfulla visa i ett barnsångsshäfte, Kvivivitt, som utgavs av Lydia 1955, sjunger jag när jag går i min lilla täppa och känner solvärmen samtidigt som näktergalen sjunger i snåren intill. Efter en sångrik vinter och vår är kroppen full av förväntan på sommaren och vad vi skall få vara med om då.

Redan har vi fått berätta om och sjunga Lydias sånger 10 gånger i år och det ser ut att bli lika många gånger till under sommaren och hösten. Inte minst roligt har det varit att delta i Kulturrundan här hemma i Örebro, där vi fått besöka fem olika dagcentraler för seniorer. Det skall bli besök på fler sådana under hösten. Där möter vi en publik som inte alltid är så kyrkvan, men vi möter också där  mycket av tacksamhet.

Det har blivit mer regel än undantag att människor ger sig till känna med olika minnen förknippade med Lydia eller något annat vi nämner i vårt program. Bland annat berättade en av besökarna här i Örebro, att det fanns en trotjänare med i publiken och vi fick tillfälle att uppmärksamma honom för mer än 50 års anställning i företaget som Lydias man Daniel ägnat hela sitt yrkesliv åt, Lithells AB.

En annan gång berättade en dam att hon som ganska nyanställd vid sjukhuset i Örebro mötte Lydia där under hennes sista sjukdomsperiod. En besökare till Lydia undrade om han inte kunde få dra fram en tramporgel till dörren vid Lydias rum. Strax efteråt fylldes rum och korridor av Einar Ekbergs stämma. Det var han, själv cancersjuk då, som besökte henne där och dom fick dela smärtan och kallelsen de båda kände att förmedla sina budskap med sånger på olika sätt.

Vid ett annat tillfälle berättade en lyssnare om att Lydia kommit till deras bröllop med mandolinorkester och spelat vid deras bröllop. Ja, det har blivit många små berättelser som vi fått höra när vi varit ute för att berätta.

Ett mera ovanligt framträdande kommer vi att göra i sommar när en man firar en årsdag och bjudit in hela sin församling tillsammans med släkt och andra vänner. Då måste vi förstås sjunga någon variant på den gratulationssång som Lydia skrivit och som också den finns med i barnsångshäftet Kvivivitt:

Har den äran  gratulera,  Hela söndagsskolan sjunger nu: Hurra, hurra, hurra

Vi har den äran gratulera , med sång uppå din högtidsdag

Vi önskar er alla en varm och uppbyggande sommar.

Kom gärna med till något av våra framträdanden som du ser i Kalendariet här bredvid.

Sommar

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Sommar