Sånger i Ånge

 

Med en stark längtan och norrländsk viljekraft kan man ordna mycket. Det visade Eva-Lena Appelgren i Ånge. För att kunna engagera oss till att resa mer än 50 mil med två bilar, vi var fem deltagare och en kontrabas och högtalarutrusning, ordnade hon till ett synnerligen fint samarbete som gjorde att vi kunde göra tre framträdande under den lördag och söndag vi var i trakten.

De tre parter som på ett så bra sätt samverkade var Pingstkyrkan, Svenska Kyrkan och Ånge kommun. Det gjorde att vi på lördagskvällen 5:e maj var i Haverö kyrka, på söndag förmiddag i Pingstkyrkan i Östavall och på söndag eftermiddag i Spongbrogården i Ånge samhälle. Några deltagare följde med på alla ställena och fick på så sätt uppleva och lyssna till fler och olika av Lydias sånger. Vi brukar variera sångvalet när vi är på platser nära varann eller när vi återkommer. Lydia skrev ca 300 sånger totalt så allt kan inte sjungas vid samma tillfälle. Några sånger har vi dock alltid med, det är Jag har hört om en stad, Flyttfåglarna och Det enda jag vet. Vid något tillfälle har vi försökt att av tidsskäl spara någon av dem, men då har det kommit som extra ”krav” att vi måste sjunga också den, så de tre sångerna har vi alltid med.

Det var med glädja vi hörde hur uppskattade sångerna blev och vi inspireras till att fortsätta sprida sångerna och deras budskap. De vackra sångerna med bildspråk från naturens värld, om framtidshoppet, och alldeles speciellt om nåden ser vi beröra många människor. Men också de lättare visorna som hon skrev för olika festliga tillfällen öppnar upp och ger en härlig gemenskap. Så också vid dessa samlingar.

Tack kära vänner för att vi fick gästa er. Övernattningen i Pingstkyrkans pastorsbostad var också den alldeles utmärkt

Haverö kyrka  där vi medverkade vid Församlingsafton, lördag kväll

Haverö kyrka där vi medverkade vid Församlingsafton, lördag kväll

Eva-Lena Appelgren tillsammans med besökare vid samlingen på Spångbrogården.

Eva-Lena Appelgren tillsammans med besökare vid samlingen på Spångbrogården.
Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Sånger i Ånge