Sång med värme

Det var onsdag 23 juli när termometern visade mellan 25 och 30 grader på dagarna. Nygårdskyrkan i Ramkvilla hade inbjudit till Cafekväll med våffelservering samt ett sångprogram om och med Lydias sånger.

Mottagandet var varmt redan från början och vi imponerades av den fina kyrkan som församlingen hade. Församlingen, som är bildad av de tidigare Pingst resp Alliansförsamlingarna, har 110 medlemmar. Det var hög kvalité inte bara på kyrkbyggnaden. Servering och utomhusmiljön tillsammans med teknikernas stöd och utrustning liksom värdskapet, allt samverkade till att göra samvaron lätt och tilltalande.

På frågan om hur många av Cafébesökarna som deltagit i någon Strängmusik var det många som sträckte upp händerna. Det märktes också när vi därefter sjöng ett knippe av Lydias mest kända strängmusiksånger: Jag har en sång som så gärna jag vill sjunga, Livets härliga källa den porlar så underbar, O vilken vän är min Jesus och Det finns väl inget annat namn på jorden. Ja det blev en riktigt härlig sång tillsammans med den stora publiken. Och det kändes verkligen bra när vi sedan också fick sjunga de mindre kända men finstämda sångerna om Ängeln som skrev i livets bok, om Musen som ville bo under Noas ark, om Flyttfåglarna och om Staden ovan molnen med flera.

Det är med stor glädje vi möter och hör de många kommentarerna från människor som berättar vad dessa sånger betytt för dem. Också människor som mött Lydia själva kommer och berättar detta för oss, oftast tillsammans med något minne som etsat sig fast hos dem och betytt något under livet. Så också Ramkvilla.

Det var med stor tacksamhet vi styrde kosan hemåt mot Örebro efter en varm och givande dag i ett Småland som visade sig från sin vackraste sida.

 

Den frscha, inbjudande  och ändamålsenliga Nygårdskyrkan i Ramkvilla

Den fräscha, inbjudande och ändamålsenliga
Nygårdskyrkan i Ramkvilla

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Sång med värme