Musik i sommarkväll. Ekeby kyrka.

Gunilla, Synnöve, Anita, Solveig, Björn och Evert efter musikstunden. Foto: Inger Persson

Det var en av de exotiskt varma sommarkvällarna i början av augusti vi kom till den vackra kyrkan i Ekeby för att göra ett lite somrigare program. Man har som tradition här att bjuda på Musik i sommarkväll varje söndagskväll under sommarmånaderna.

Många av Lydias sånger har hämtad inspiration och bilder från naturen så det kändes lätt att sätta ihop ett program med ett antal sådana sånger där naturbilderna finns med. Vi känner väl alla en stor tacksamhet och vila i de sommarfagra stunderna när den ljumma vinden smeker kroppen och ögat fångar de vackra vyerna medan de lätta molnen seglar över oss.

Hör, rymdens alla fåglar sjunga god är vår Gud blev en av de tidiga sångerna i programmet, och visst känns det härligt att i en sådan miljö få ge utlopp för sådana känslor. Hör, vinden vågen bud dig bära Gud är vår Far. Han alla dagar är dig nära, omsorg om dig han har, är Lydias konklusion av det.

Den mer än 100-hövdade publikens sång fyllde kyrkvalven och det kändes  härligt att sjungna de lättillgängliga sångerna som vi alla tog till oss av.

Det blev lite tjuvstart på försäljningen av den nya sångboken och cd-skivan vi gjort under våren. De skall presenteras på en releasesamling i slutet av månaden, då den egentliga försäljningen skall starta, men det fick bli så och vi tror att det var många nöjda deltagare som gick hem med både skiva, sångbok och dikthäfte i handen. Själva åkte vi hem med en tacksamhetskänsla till både skaparen och människorna, inte minst de i Ekeby.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Musik i sommarkväll. Ekeby kyrka.