Lydias sånger är nu Kultur

Kultur är hälsa! Det har Örebro kommun tagit fasta på och ordnar därför tillsammans med ett tjugotal kulturarrangörer Kulturrundan på tolv platser i Örebro 2015. Arrangemangen är gratis och öppna för allmänheten.

Inbjudna att delta i år var också vi, för att presentera Lydias sånger och liv. Det skall bli på inte mindre än fem platser under våren. Först ut för vår del var mötesplatsen på Haga Frivilligcentral och nästa ställe att få besök av oss är Adolfsbergshemmet följt av Almby Träffpunkt, Laurentiusgården och sist Södermalm Träffpunkt. Allt under våren 2015.

Det är roligt att möta de mestadels äldre människorna och få dela med sig av den sångskatt som Lydias sånger är. Att Lydia var Närking gör att det också blir lite av hembygdshistoriskt perspektiv.

Naturligtvis kommer många människor som själva varit med i frikyrkliga miljöer där strängmusiken haft en särskild plats, till dessa samlingar, men de som kommer är olika och många kommentarer visar på att det också är icke kyrkvana i publiken, vilket vi förstås uppskattar.

Vi ser med spänning fram mot de återstående rundorna och tror att också de skall bli trivsamma och innehållsrika träffar.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Lydias sånger är nu Kultur