Med devisen Kvinnliga avtryck hade Hallsbergs kommun arrangerat en utställning på Bergööska huset i Hallsberg i juni månad.

”Flickporträtt” målades av Karin Bergöös under studietiden och ropades in på en auktion av Hallsbergs kommun. Den avtäcktes i samband med utsällningen Kvinnliga avtryck.
Författare som Maria Lang och Anna Jansson, konstnären Ingela Agger, bowlingspelaren Ingrid Andersell, och sångförfattaren Lydia Lithell är några av de sentida exemplen, medan Elise Sahlqvist, Margit Palmaer och Karin Bergöö-Larsson själv är några av kvinnorna från äldre tider som finns representerade på utställningen. Totalt är drygt 20 kvinnor med och deras gärning beskrivs i informationstexter, men även genom exempelvis konstverk och böcker.
I Bergööska Huset växte Karin Bergöö-Larsson upp.
Karin Bergöö-Larsson och hennes make Carl Larsson är ikoner i svensk konst- och inredningshistoria. De använde sitt hem och sin familj som inspirationskällor, avbildade sina liv, blev folkkära och på kuppen trendsättande inom heminredning. Karin Bergöö studerade vid konstakademin i 5 år och reste därefter till Skandinaviska konstnärskolonin i Grez-sur Loing för att fortsätta sina studier. Där träffade hon sin blivande man, Carl Larsson. Karin målade en hel del, men efter att hon gifte sig med Carl Larsson minskade hennes målande drastiskt. Hon är dock en av de stora kvinnor i regionen som gett bestående avtryck till eftervärlden.
Bland dessa resliga kvinnor är också Lydia Lithell uppmärksammad och presenterad med bilder och beskrivning. Vi kan dock notera att medan Karin Bergöö trappade ner sin konstnärliga aktivitet efter giftermålet med Carl Larsson så ägnade sig Lydia helhjärtat åt sin hjärteverksamhet fullt uppbackad av sin make, korvfabrikören Daniel Lithell. Det känns naturligt att hon, Lydia, nu tillsammans med alla de övriga kvinnorna uppmärksammas för de bestående avtryck som hon gjort genom de många av hennes sånger som fortfarande sjungs.