Gubbar som grubblar

Kul rubriker på angelägna frågor väcker intresse. Anslagstavlorna i våra kyrkor säger en hel del om tempen i församlingslivet. När vi kom till Finspång fångade den här rubriken mitt intresse och jag förstod snart att vi kommit till en församling där det sjuder av liv och många aktiviteter.

Vår uppgift var förstås att berätta om Lydia, hennes liv och den sångskatt hon skapat. Men det är ju roligt att se hur också dessa program smälter in i och blir en del av ett sammanhang där kärleken till Gud och alla våra medmänniskor får styra.

Ytterligare ett anslag på tavlan visade på den mångfald och tentakler som utgår från den här församlingen. Det kändes bra att då också få peka på de många sidor i den kristna förkunnelsen som Lydia beskrivit i sina sånger. Det är barnsångerna med bibelberättelser om Noa och om änglar. Det är Jesusnamnet, gamla tiders lovsånger Det handlar om nåden, kärleken och om himlen, som hon särskilt älskade att skriva om.

Det blev ett timslångt program i Missionskyrkan där vi sjöng tillsammans med den talrika publiken och sångarglädjen var inte att ta miste på.

Tack till RPG med sin ledare, Monica Blomberg, som arrangerade mötet och skötte kringarrangemangen med den äran.

”Jag har en sång, som så gärna jag vill sjunga”

Efter sånggudstjänsten blev det gemenskap i en välfylld kafeteria.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Gubbar som grubblar