Förnyat intresse för Lydias sånger.

Vilken höst!

Det är fantastiskt att vi har redan behöver beställa en ny utgåva av den nya sångboken. Sångboken med de 52 inspelade sångerna. Vilket gensvar!

Att det är mest kontakter runt Lydias hemtrakter som hör av sig om köp och besök är naturligt men det har också spridit sig längre än så.  Grannlänen, grannlandet Norge och nu senast till Färöarna där man vill göra kompletterande översättning av Det enda jag vet. Ja, vi upplever verkligen att budskapet i sångerna och tillgängligheten i melodierna fortfarande håller och attraherar.

I Betaniakyrkan, Åbytorp har man en aktiv bygdegemenskap och det var till en sådan samling vi blev inbjudna att presentera programet om Lydia.

Det har blivit nya erfarenheter med besök i Åbytorp, Falun, Kumla och Eskilstuna under månaderna efter skivsläppet. I Betaniakyrkan i Åbytorp samlas bygdens folk regelbundet till gemenskap. Det var till en sådan samling där Väntjänsten, en icke kyrklig förening, skötte servering och praktiska göromål, vi var inbjudna att sjunga och berätta om Lydia och hennes sånger.

Lepramissionen arbetar bl.a. i Kongo där denna bilden är tagen.

 

 

 

 

 

 

Till Eskilstuna RPG var vi inbjudna genom Lepra-missionen. Det blev ett program där vi förutom sångerna av Lydia också fick höra om hur man arbetar för att utrota Lepra, denna otäcka sjukdom som vi också kallar spetälska. En insamling för arbetet gav närmare 4.000:- till det arbetet. Sådana samlingar upplever vi ger oss kontakter också bland ”vanligt folk”, sådana som inte är så kyrkvana och det är roligt.

Våren ser ut att bli en god fortsättning i samma stil. Redan säger almanackan att det blir ett till två framträdanden per månad och till och med för hösten har det börjat bokas.

Men nu har vi jultiden framför oss och julens budskap är också ett tema som Lydia beskrivit i sina sånger och dikter. Här är en dikt om den första julnatten.

I den natt när Messias föddes

I den natt när Messias föddes

I den natt, när Messias föddes

Då sov man som vanligt i Juda städer,

Mödrar, barn och fäder.

Ingen såg det under som skedde

I stallet i Betlehem.

 

Josef, nog var väl den natten svår.

Förgäves du knackat på port efter port

Förgäves efter husrum du sport,

men ingen ville dig hjälpa.

 

Maria, du hörde väl sången i natten?

Nog såg du väl skenet runt Betlehems ängar?

Nog hörde du klangen från harpornas strängar,

i den natt när Messias föddes.

 

Maria, du födde din son i den natten

men ännu kring jorden ett eko rullar

av sången du hörde runt Betlehems kullar

i den natt när Messias födde.

Vi önskar er alla en riktigt god jul

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Förnyat intresse för Lydias sånger.