”Nya” sånger av Lydia vid ny inspelning

Georg Lado var vår inspelningstekniker och här instruerar och justerar han uppställningen inför inspelningen av en av triosångerna.

Ny cd och sångbok på gång

27 sånger blev det på en första cd vi spelade in till 50-års minnet av Lydias bortgång. Nu har det gått ytterligare 10 år och det har vi tagit till anledning att göra en ny inspelning med ytterligare 23 av hennes älskade sånger. Det blir en musikalisk vandring genom de rika strängmusikåren då Lydia var som mest verksam. I de många sångerna kan man följa både förkunnelsens betoningar och Lydias musikaliska utveckling. Det är traditionell strängmusik förstås men också ett antal, solo, duett, trio och kvartettsånger. Hennes förmåga att också skriva sånger med lite dramatisk framtoning kommer också fram i urvalet. Bibelbilderna är legio i texterna.

”Man känner historiens vingslag” sa ett av barnbarnen, när vi gjorde inspelningen i Ebeneserkyrkan, Lydias hemförsamling, numera Fylstakyrkan i Kumla. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn till Lydia medverkade och också ett antal sångarvänner som hjälper oss då och då när vi är ute och sjunger Lydias sånger.

Som extra krydda får vi med Lydias egna röst när hon läser en av sina dikter, inspelad av IBRA radio 1956.

Det var på sensommaren vid en syskonträff som planeringen för inspelningen gjordes. Det blev en härlig och inspirerande upplevelse att gå igenom det stora materialet som Lydia producerat.

 

En sångbok med de 52 inspelade sångerna kommer att ges ut samtidigt med skivan.

Vill du försäkra dig om ett tidigt exemplar skickar du in en intresseanmälan, via kontaktsidan, så bevakar vi att du får veta när skiva och sångbok blir tillgängliga.

 

 

 

 

Familjemedlemmar och sångarvänner sjöng sångerna under två dagar i Fylstakyrkan.

 

 

 

 

Joel, barnbarnsbarn, spelar flöjt och sångarvännen Pauli spelar på mandolinen

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för ”Nya” sånger av Lydia vid ny inspelning