En verklig Bygdegemenskap

Symaskiner, motorcyklar och motorsågar har producerats i många tusental här i Huskvarna och varit motor i stadens utveckling och gjort staden känd i stora delar av världen. Men sammanvuxet som det är med Jönköping, Smålands Jerusalem, så sjuder det också av kyrkliga aktiviteter här. Samarbetet mellan olika församlingar och grupper är också glädjande stort. Ett sådant exempel är just pensionärsföreningen Huskvarnabygdens RPG.

Anders Lindgren
Anders Lindgren är ordförande i Huskvarnabygdens RPG-avdelning och ledde samlingen. ”Alla kände sig välsignade” skriver Anders i en hälsning efteråt.

Man samlas varje vecka, omväxlande i Allians-, Pingst-, Equmenia- och Kungsportskyrkorna. Nån gång per månad blir det en ”Storsamling”. Det var vid en sådan storsamling med 100-talet deltagare i Kungsportskyrkan vi hade nöjet att sjunga och berätta om Lydias sånger och liv.  På en fråga till publiken om vilka som varit med i någon strängmusikkör sträcktes en skog av händer upp i luften. Det märktes också när publiken stämde in i de älskade gamla sångerna. Jag har en sång som så gärna jag vill sjunga och Livets härliga källa. Att de var särskilt kända märktes, men när vi tillsammans med publiken sjöng Jag har hört om en stad och Det enda jag vet, det är att nåden räcker, då märktes det att det är ett budskap som berör.

Berättelserna om Lydias skrivklåda som barn och hennes bön till Gud om att byta namn, skapade viss munterhet men visade också på hur hennes personlighet fanns där redan från barndomen.

Efter en gemytlig kaffestund i den härliga cafedelen av kyrkan kunde vi åka hem med stor tacksamhetskänsla till den stora gemenskap vi får vara en del i.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för En verklig Bygdegemenskap