En ljus framtid

Våren är hoppets och framtidens tid. När den svenska försommaren blommar i juni och skolorna töms för några ljusa sommarlovsveckor då leker tankarna och vi njuter alla av den friska, doftande försommarluften.

Särskilt avkopplande känns det när tiden bakom varit fylld med meningsfulla uppgifter, gärna ansträngande, som blivit slutförda. Värmen, vilan, och upplevelserna blir då en slags belöning för de ansträngningar man gjort under terminerna innan. Skönt. Och solen bjuder på sin livgivande värme oavsett vilka vi är. Det är en Guds nåd. Guds gränslösa nåd!

Ny sångbok och cd
De sista terminerna har varit innehållsrika med många tillfällen att sjunga Lydias sånger och berätta hennes budskap. Den andra cd-skivan, som presenterades och släpptes i augusti förra året, blev startskottet för ett par intensiva terminer med många besök och framträdande. Sångboken med alla de inspelade sångerna som gavs ut samtidigt har skapat nytt intresse och vi har redan tryckt upp en andra upplaga.

Älskade sånger – Tidlöst budskap
Programmen vi sjunger och berättar kretsar, som rubrikerna anger, alltid om Lydias sånger, hennes person och liv. Eftersom hon skrev så många och omväxlande sånger blir det vid varje tillfälle ett urval av dem som vi sjunger. Några av sångerna är dock så efterfrågade att de alltid är med, Jag har hört om en stad, Det enda som bär och Flyttfåglarna. I våra program, som vanligen är en timma, eller lite mer, varierar vi övriga sångvalet så att det blir lite nytt varje gång för dem som till äventyrs lyssnar till oss flera gånger.

Inspirationen
Lydia hämtade mycket av sin inspiration från bibelns bilder. I sångboken har vi visat på många av de bibeltexter som bildspråket kommer från. Men naturens under gav också stoff till hennes alster. I den, naturen, upplevde hon en närhet till de eviga tingen som vi alla då och då kan känna. Lyssna in denna dikt som hon skrev i samband med förlovningen, som skedde mellan henne och blivande maken Daniel i de norska fjällen.

 O, vilka vidder, svepta in i snö
som aldrig nås av vårens milda tö.
Det var precis som kände man ibland
en fläkt från evighetens ursprungsland.

Kanske var det något av denna hennes känsla av naturens storslagenhet och evighetens närhet som senare låg bakom en kommentar från henne om varför sången Jag har hört om en stad blivit så populär. ”Alltid har vi väl alla någon gång i ett ögonblick av ljus känt att vi hör evigheten till” svarade hon.

Så önskar vi er alla en skön, upplyftande sommar.

Besök
Sedan vi sist rapporterade här på hemsidan har vi besökt Equmeniakyrkan i Närkes Kil, Johanneskyrkan i Kumla, Elim i Latorp, Hidingsta Baptistkyrka, Rävåskyrkan i Karlskoga, Adolfsbergs församling, Kvarngården i Kumla, Örtagårdskyrkan i Arboga, Equmeniakyrkan i Gunnarskog, Immanuelskapellet i Ervalla, Missionskyrkan i Valdshult och Missionsförsamlingen i Gimarp.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för En ljus framtid