Baptistkyrkan Elim i Skövde

Den anrika och vackra Baptiskyrkan Elim i Skövde

Den anrika och vackra Baptiskyrkan Elim i Skövde

Elimförsamlinge i Skövde tillhör samfundet Evangeliska Frikyrkan, EFK, och har i likhet med många av sina systerförsamlingar ett stort och omfattande missionsarbete. Man deltar aktivt speciellt i Afrikanska Centralrepubliken och Uganda med underhåll till missions och biståndsarbetare.

Tillsammans med pingstförsamlingarna i Skövde och Stöpen driver man secondhandbutiken Gengåvan och resultatet från den verksamheten ger stöd till många sociala hjälpprojekt runt om Skaraborg. Tillsammans med Erikshjälpen görs också storartade insatser runt om i världen.

Det var i början av oktober vi fick tillfälle att besöka den anrika församlingen. Den 123 år gamla kyrkbyggnaden gjorde ett ståtligt intryck på oss där den ligger på hörnet i en av de centralaste delarna av staden. Genom välgjorda renoveringar hade man där en vacker och ändamålsenlig kyrka med fin akustik och modern utrustning. Vi trivdes utmärks tillsammans med alla vänner som mött upp från olika håll. Uppenbarligen kände sig också publiken tillfreds vilket vi kände när de sjöng med i de kända och älskade sångerna om Himlen, Jesusnamnet, Nåden och alla de övriga teman som Lydias sånger handlar om. Vandringen mot målet, Himlen, skymtar ju igenom i många av hennes sånger och också dikterna har mycket av evighetsperspektivet i sig. Dikthäftet med ett antal av hennes dikter har fått namn efter en av dikterna. Årens Perspektiv heter den. Ett par av stroferna lyder så här:

Årens perspektiv förenklar så mycket,
skingrar så många skuggor, som vilat över vårt liv.
På längre sikt blir tavlan lite ljusare,
de tunga ögonblicken bli av ringare vikt,
och allt gammalt groll smälter bort på längre håll.
Solveig i aktion vid pianot

Solveig i aktion vid pianot

Tillsammans med publiken, som ofta tillhör seniorgenerationen, fick jag just den här känslan som dikten ger uttryck för när vi talades vid, vid kaffebordet efteråt. Något av en förlåtande och överseende mognad som bottnar i en djup trygghet. Tillsammans med de många sångerna är detta något av

Gunilla berättar om Lydias barndom

Gunilla berättar om Lydias barndom

Lydias testamente till oss barn och övriga vänner. Vi fick en hjärtlig och glad sångstund tillsammans där i den härliga Elimkyrkan.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Baptistkyrkan Elim i Skövde